Kozan Belediyesi’nden öğrenci ve yetişkinlere ücretsiz tiyatro

Kozan Belediyesi’nden öğrenci ve yetişkinlere ücretsiz tiyatro

Kozan Belediyesi kültürel etkinlikler kapsamında ortaokul öğrencileri ve yetişkinlere yönelik ücretsiz tiyatro etkinliği düzenledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Kozan Belediyesi işbirliği ile düzenlenen etkinlik, Belediye Sinema salonunda gerçekleşti. Ortaokul öğrencilerine yönelik geleneksel Türk Tiyatrosu temalı iki perdelik “Yaratıcı Dram Temelli” anlatısal çocuk oyunu “Dede Korkut Kitabı” Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelendi.

Etkinliğin açılış konuşmasını Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz yaptı. Şenöz konuşmasında, Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün talimatları doğrultusunda eğitim camiasına ellerinden gelen desteği verdiklerini ve vereceklerini söyledi. Şenöz sözlerinin sonunda yeni nesillerin çocuklar olduğunu belirterek onlara parlak bir gelecek bırakabilmek için eğitimin önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Saat 10.00 ve 14.00’de iki seans olarak sahnelenen oyunu ilçede ki çeşitli okulların 5. 6. ve 7. sınıf öğrencileri ve öğretmenlerden oluşan yaklaşık 600 kişi izledi. Oyunda Dede Korkut’un Kam Büre Bey Oğlu BamsıBeyrek, Dirse Han Oğlu Boğaç Han, Kanlı Koca Oğlu Kanturalıhikâyelerine yer verildi.

Yetişkinlere yönelik ikinci etkinlik akşam 19.00’da gerçekleşti. Dimitri Psathas’ın yazdığı ve Turgut Bağır’ın yönettiği iki perdelik “Yalancı Aranıyor” isimli politik güldürü oyununa çok sayıda vatandaş ve davetli katıldı. Politika ve yalan ilişkisini alaycı bir dille irdeleyen oyunda Dilek Polat, Nermin Salman, Çiğdem Karabıcak, Şükrü Ata Sökün, Semih Yeşil, Ergün Aydın Özfırıncı, Orhan kuşçu, Canan Tanak, Tufan Naharcı, Halil İbrahim Kurum, Kübra Teke Özlem Özel ve Bulut Tekin rol aldı.

Oyunu izlemeye Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Duru, Yaşar Şenöz, Adana Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni İsmail Timuçin, ADD Başkanı Av.Zihni Çubukçu, MHP Kadın Kolları Başkanı Ayten Acar ve Kozan Ülkücü İşçiler Derneği Hacı Uçar’da katıldı.

Etkinlik sonunda Kozan Belediye Başkan yardımcısı Yaşar Şenöz, Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni İsmail Timuçin’e çiçek takdim etti.